Zacuscă de vinete

de carmenvlad in Zacusca, 23 Oct 2011 | 8436 vizualizari

 

Toamna aceasta am fost binecuvântaţi cu o multitudine de fructe şi legume. Vinetele au fost reginele toamnei. Aşa că am făcut şi eu o porţie de zacuscă de vinete.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete
  • 1.5 kg  gogoşari
  • 1 kg ceapa 
  • 1 kg ardei graşi 
  • 2 kg  roşii sau 400 g pasta de tomate (eu am folosit pastă de tomate)
  • câteva foi de dafin
  • 1/2 linguriţă de piper măcinat
  • 1/2  linguriţă boabe de piper
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • sare după gust (2 linguri rase, am pus eu)
  • 1 legătură ţelină verde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă de vinete:

 
Se aleg vinete sănătoase, se coc, se lasă să se scurgă si se toacă mărunt ca pentru salata. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei timp de 20-25 minute până când devine uşor sticloasă.  Se aleg gogoşari şi ardei graşi sănătoşi, se curăţă de seminţe, se taie in cuburi mici sau se dau prin robot. Se adaugă peste ceapă şi se amestecă uşor. Se lasă să se călească împreună cam 40 minute. Se adaugă vinetele tocate mărunt, sarea, piperul, foile de dafin, se amestecă ca să nu se lipească zacusca de vas şi se lasă să fiarbă timp de 1 oră. Se pune pasta de tomate şi se fierbe zacusca până cănd se ridică o peliculă subţire de ulei.  Se gustă zacusca, se potriveşte de sare, se scot foile de dafin şi se adaugă o legătură de ţelină verde proaspăt tocată.  Se amestecă bine şi se pune zacusca fierbinte în borcane sterilizate. Borcanele se aşează în tava de aragaz şi se ţin la cuptor pentru 10-15 minute. Se înfiletează capacele la borcane, se acoperă cu prosoape şi lasă să se răcească până a doua zi. Se depozitează în cămară.

Dacă se  folosesc roşii în loc de pastă de tomate, atunci roşiile se opăresc, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se lasă să se scurgă pentru ca zacusca să fie mai scăzută. Roşiile se pun odată cu vinetele şi se fierb până când uleiul se ridică deasupra.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

23.10.2011, 22:26

ai venit cu tolba plina de bunatati

LUK 1

24.10.2011, 08:46

buna de tot

Lau 1

24.10.2011, 13:45

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete cu legume